Tiriamoji diena mokykloje

2024-01-31

   Sausio 31 dieną, baigdami I pusmečio mokslus, 5-10 klasių mokiniai dalyvavo Tiriamojoje dienoje. Jie dirbo 5 grupėse ir tyrinėjo pačių pasirinktas sritis. 
   Pirmoji grupė, vadovaujama matematikos mokytojos Rimos Grėbliūnienės, tyrinėjo, kiek mokinių kūnai yra tobuli. Tiesiog atliko ,,Aukso pjūvį“ ir išmatavę atstumą nuo žemės iki bambos sužinojo, kad visi mokiniai turi tik nedidelę paklaidą nuo tobulo kūno.
   Antroji grupė kartu su rusų kalbos mokytoja Nijole Simaškiene atliko tyrimą, kiek mokiniai moka mandagumo žodžių ir frazių pagal etiketą, kiek moka rusiškų mandagių pasakymų, ir paruošė vaizdines priemones ,,Stebuklingi žodžiai“.
   Nemaža grupė mokinių kartu su logopede, spec. pedagoge aiškinosi, ar ,,Skanu = naudinga?“ Mokiniai tris dienas fiksavo parduotuvėje perkamų skanumynų kiekį ir kainas, skaičiavo, kiek kiekviena klasė išleidžia pinigų ir ar sveiką maistą perka. Prie populiariausių prekių papuolė guminukai, guma, coca cola ir kt. Tyrėjai rekomendavo mažinti produktų su dideliu cukraus kiekiu.
   Ketvirtoji grupė (fizinio lavinimo mokytojas Rimantas Gudžiūnas) rinko medžiagą apie Lietuvos sportininkus, tapusius olimpiniais čempionais. Domėjosi, kiek kartų dalyvauta olimpiadose, kiek medalių laimėta.
   Vyriausieji mokiniai kartu su istorijos mokytoja Gražina Vasiliauskiene tyrinėjo ir rinko medžiagą apie didžiuosius pasaulio stebuklus. Pristatymo metu susirinkusieji galėjo pamatyti 7 naujuosius pasaulio ir 7 gamtos stebuklus.