Vasaros stovykla Palangoje

2023-07-06

      Liepos 3 dieną 5-7 klasių mokiniai išvyko į sportinę – pažintinę – poilsinę stovyklą Palangoje. Įsikūrę poilsio namuose, aplankė Palangos gintaro muziejų,  apžiūrėjo rožių parką,  pasisveikino su šėlstančia jūra. Vakare gėrėjosi grojančiais fontanais, pasivaikščiojo po vakarėjančią Palangą ir palydėjo saulę.

      Antrąją stovyklos dieną mokiniai vyko į Klaipėdą. Čia aplankė pakrantės artilerijos bateriją ,,Memel Nord“. Klausėsi įdomaus griežto gido pasakojimo apie praeities įvykius, apžiūrėjo surinktus eksponatus. Papietavę vyko į Danės upės krantinę. Čia jų laukė pasiplaukiojimas laivu mariose.

      Trečioji stovyklos diena buvo judriausia. Po sočių pusryčių pakartojo saugaus elgesio kelyje taisykles, išsirinko sau tinkamus dviračius ir išmynė į Šventąją. Čia apžiūrėjo pakrantę,  skulptūrą ,,Žvejo dukros“, perėjo svyruojančiu kabančiu  tiltu, mėgavosi maudynėmis jūroje, o vakare sugrįžo į Palangą.

                      Ketvirtoji diena prasidėjo kiek anksčiau rytine mankšta prie jūros. Lengvas lietutis nedrįso įsismarkauti, leido   pabraidyti bangose. Papusryčiavę stovyklautojai aplankė  kurorto  bažnyčią, pakilo į jos apžvalgos bokštą apžvelgti miestą iš aukštai. Taip atsisveikino su  vasariška Palanga, tikėdamiesi vėl sugrįžti.

 Geros emocijos, nauja draugystė, patirta sėkmė bei iššūkiai ilgam išlieka atmintyje.

Mokyklos informacija