Šv. Jokūbo piligriminis kelias su mokiniais

2023-05-24

 

      Šv. Jokūbo kelio draugų asociacija šiemet  pakvietė jaunuosius keliautojus tapti šio kelio jaunaisiais ambasadoriais ir dalyvauti estafetėje, kuri skirta paminėti Šv. Jokūbo piligrimų kelių Lietuvoje 10-ies metų sukakčiai.

       Gegužės 23 dieną mūsų mokyklos 5 ir 10 klasių mokiniai kartu su tikybos mokytoja Inga Zabuliene, lietuvių k. mokytoja Zita Kučiene ir matematikos mokytoju Stasiu Petrausku dalyvavo piligrimų kelyje nuo Tytuvėnų iki Šiluvos. Pasipuošę piligrimų skarelėmis, aplankę Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblį, užrašę jausmus bei mintis į dienoraštį kelionės pradžioje, mokiniai iškeliavo tikslo link. Karšta saulė keliautojams buvo kaip išbandymas, kurį jie puikiai įveikė, ir po kelių valandų pamatė priekyje baltuojančią Šiluvos koplyčią. Užėję į vidų sukalbėjo maldą, dėkojo Šv. Marijai už pagalbą kelyje, klausėsi tikybos mokytojos pasakojimų, vėl rašė kelionės dienoraštį. Kadangi kelias buvo įveiktas, piligrimų pasuose mokiniams buvo uždėti antspaudai. Ne vienas mokinys, pajutęs pasitikėjimą, kalbėjo, kad eitų dar ne kartą į tokį žygį.

          Kaip jų pasiekto tikslo įrodymas bus išduoti Šv. Jokūbo piligrimų kelio ambasadorių sertifikatai.

          Ši kelionė kartu buvo ir integruotų tikybos, lietuvių k. ir matematikos pamokų ciklas, todėl mokiniai turėjo ne tik keliauti, bet ir atlikti mokytojų skirtas užduotis.

          Nepavargę, geros nuotaikos ir su gerais norais mokiniai grįžo į mokyklą, bet, pasak dienoraščiuose užrašytų minčių, ,,daug nuėjau, bet žinau, kad vis dar galiu eiti pirmyn“. Ir jie tikrai eis: gal ne visi piligriminiu keliu, bet tikrai – savo gyvenimo kelią.

Z.Kučienė