Tiriamoji diena

2022-11-23

         Lapkričio 22 dieną mokykloje vyko tiriamoji diena 5-10 klasių mokiniams. Ši diena buvo  kupina įvairių emocijų,  pilna naujų potyrių, atradimų. 
       7 klasės mokiniai, kartu su klasės auklėtoja Z. Macevičiene ir socialine pedagoge I. Petraitiene, dalyvavo edukacinėje programoje ,,Molio monai“ Šeduvoje. Iš bičių vaško gamino žvakes, jas dekoravo. Iš molio virveliniu būdu pasigamino įvairių indų, kuriuos paliko išdegti krosnyje ir lauks, kada galės panaudoti juos pagal paskirtį. 
         Dalis 5-8 klasės mokinių kartu su mokytoja Z. Kučiene mokėsi, kaip galima gamtos vaizdus sieti su žmogaus gyvenimu, kaip išsikelti mintį ir ją paversti poezija. Pusantros valandos stebėdami gamtą ir fiksuodami įvairius patikusius vaizdus nuėjo 6 kilometrus Alksniupių apylinkėse.  Grįžę pagal pasirinktą vaizdą kūrė haiku, trioletus arba akrostichus.  Į klausimą ,,Ką žinote apie Angelus, jų hierarchiją?“ mokiniai atsakymų ieškojo padedami mokytojos I. Zabulienės. Gamino knygų skirtukus, pavaizduodami pasirinktą angelą. 
          9-10 klasių mokiniai kartu su karjeros specialiste Reda Bubliauskiene vyko į Panevėžį. Aplankė kėbulų gamybos įmonę „Schmitz Cargobull“, arenoje vykstančią „Studijų diena 2022“ parodą, kurioje turėjo galimybę susipažinti su mokymosi įstaigų įvairove, studijų programų gausa ir net „pasimatuoti“ patikusią profesiją. 
          Mokiniai aktyviai įsijungė į mokytojos G. Podžiūnienės organizuotą veiklą ,,Senoviniai žaislai ir žaidimai“. Klausinėjo tėvų, senelių, mokytojų, kokius žaidimus mėgo žaisti vaikystėje, kokie žaislai buvo mėgstamiausi. Pristatymo metu  pakvietė visus pažaisti keletą žaidimų.