Kelionė laivu Kauno mariose

2021-06-17

                 Ankstų šeštadienio  rytą išvažiavau į Kauną. Atėjo laikas atsiimti pažadėtą prizą už laimėjimą konkurse ,,Haiku gamtai”. Konkurso organizatoriai buvo žadėję laimėtojams dovanoti  kelionę laivu po  Kauno marių regioninį parką.

                  Labai laukiau šios dienos, kai nerūpestingai plauksiu laivu, nes tai bus mano pirmoji kelionė. Kai įlipau į laivą ir pradėjome plaukti, labai jaudinausi,  bet netrukus įsidrąsinau ir nerimas pradingo. Pamačiau labai daug gražių gamtos vaizdų:  salas vandenyje, daug piliakalnių, aukštų medžių, pažintinių takų, smėlio atodangų ir dar kitokių grožybių. Gidas papasakojo įdomybių istorijų, tik truputį buvo sunku išgirsti, nes laivas burzgė  garsiai, vėjas švilpavo ausyse.

                  Nuplaukėme iki Kadagių slėnio. Ten labai gražūs vaizdai, aukšti skardžiai, tad atsargiai lipome  aukšyn laipteliais. Pamačiau tiek daug vienoje vietoje augančių kadagių. Gidas ir toliau pasakojo visokias legendas apie šią vietovę. Ėjome takais ir grožėjomės, grožėjomės,  fotografavome gamtą. Ekskursijoje užtrukome 5 valandas. Buvo labai smagu ir įspūdinga!

Siūlau visiems vasarą plaukti laivu ir aplankyti Kadagių slėnį. Garantuoju –  patiks.

                              7 klasės mokinė Ida Andrejauskaitė