Pradinukų mokslo metų pabaigos šventė

2021-06-15

     Ir vėl užverčiame dar vieną Alksniupių pagrindinės mokyklos gyvenimo puslapį – 2020-2021 metų mokslo metus 1-4 klasėse. 
     Šventė prasidėjo 5 klasės mokinių poetine kompozicija. Penktokus scenoje pakeitė 4 klasės mokiniai su mokytoja Laima Stumbriene. Jiems – paskutinis skambutis pradinukų gretose. Mokytoja pastebėjo, kad tai istorinė klasė – mažiausia ir vyriškiausia, bei klasė, kuri turėjo ir antrą mokytoją – Jurgitą Markulienę. Ketvirtos klasės mokiniams svarbus įvykis – įteikti pradinės mokyklos baigimo pažymėjimai. Išleistuvininkus su dovanėlėmis ir daina „Tavo knyga“ pasveikino 3 klasės mokiniai. Po gražių sveikinimų į sceną žengė žmogus, kuris čia esančius visus labai gerai pažįsta, tai mokyklos direktorė Rasa Saliamorienė. Ji pastebėjo, kad vaikų skaičius šeimoje nėra geros šeimos rodiklis. Gera šeima –  ta šeima, kurioje gerai jaučiamės. Mokyklos bendruomenė – kaip šeima. Nesvarbu, kad ji nedidelė, svarbu, kad mokiniai čia gerai jaučiasi. Apie tai byloja geri rezultatai, daug aukštų pasiekimų. Direktorė apdovanojo padėkos raštais šiais mokslo metais gerai besimokiusius ir aktyviai dalyvavusius popamokinėje veikloje pradinių klasių mokinius. Apibendrinus mokslo metų rezultatus, jau tradicija tapę pradinių klasių geriausio mokinio rinkimai. Šventėje buvo apdovanotas geriausias 2020-2021 mokslo metų pradinių klasių mokinys. Juo tapo 3 klasės mokinė Gabrielė Rulytė. 
     Po oficialiosios dalies žiūrovų akis pakerėjo mūsų mokyklos mažieji priešmokyklinukai  kartu su auklėtojomis, žiūrovus nukėlę į fėjų ir elfų pasaulį. Toliau programą tęsė 1 klasės mokinių poetinė kompozicija pagal R. Skučaitės eilėraštį „Linksmieji linksniai“. Skambėjo linksmos dainelės apie meškos sapną, apie vasarą.  3-4 klasių mokiniai parodė kompoziciją „Vaikai, vaikai, vanagai“, kur žiūrovai išgirdo daug įvairių skaičiuočių. Skambėjo dainų būrelio vaikų daina „Raktelis“. Renginio pabaigą vainikavo 5 klasės mergaičių eiliuotas kvietimas vasarą eiti į „žaliąją mokyklą“ – būti gamtoje, iškylauti, o ne sėdėti  namuose. Pratęsiant smagias renginio akimirkas, mokiniai dar šoko, dūko muzikos garsuose.
        Galiausiai, įsikūrusi pievoje, vaikų laukė linksmoji Trolė. Su puikia nuotaika visi šoko, dainavo mankštinosi ir žaidė. Tiesiog džiaugėsi prasidedančiomis atostogomis. Atostogos – pats žodis nuteikia džiaugsmingai ir nerūpestingai. Atostogaukime ir grįžkime rugsėjo 1-ąją gerai pailsėję, sveiki bei pasiilgę mokyklos.
                
            Mokytoja Gitana Ryšienė