Mokiniai vėl tyrinėjo

2023-03-31

      Kovo 30-oji – tiriamoji diena mokykloje. Jau trečia šiais metais. 5-10 klasių mokiniai vėl pagal mėgstamas veiklas skirstėsi į grupes ir jose atliko įvairius tiriamuosius, kūrybinius, skaičiavimo darbus.

       Kartu su istorijos mokytoju Sauliumi Čepaičiu mokiniai domėjosi aštuonmetės mokyklos istorija, analizavo medžiagą apie to meto administraciją, mokytojus, įvairias veiklas, mokyklos statymą.

      Antroji grupė kartu su matematikos mokytoju Stasiu Petrausku apsilankė mūsų baseine ir daug daug skaičiavo. Išsiaiškino jo plotą, tūrį, kiek plytelių reikia norint visiškai paruošti baseiną, ir svarbiausia- kiek visa tai kainuotų eurais. Baseino patalpos įkvėpė ir kūrybai: mokiniai pristatymui paruošė net filmuką.

       Dailės mokytoja Aksana Lapeškina su grupe mokinių gilinosi į aerografiją, mokėsi paruošti trafaretus ir pristatė nuostabius pačių ruoštus darbus.

       Ketvirtoji grupė su geografijos mokytoju Andriumi Kalaušiu tyrinėjo kaimo triukšmo, transporto ir vizualiąją taršą. Nustatė triukšmingiausias bei labiausiai užterštas vietas. Skaičiavimus pateikė pristatymo metu.

           Penktoji grupė su mokytoja Virgina Krugeliene visą pusdienį domėjosi respublikinių moksleivių folklorinių šokių varžytuvių istorija, šoko šokius ir šeštadienį vyks į dar vienas varžytuves – ,,Patrepsynė -2023“.

Dar viena tiriamoji diena praturtino tuos, kurie nuoširdžiai domėjosi, tyrinėjo.

Zita Kučienė