Projektas „Lytiškumo kuprinė“

2021-10-11

     Spalio 6-7 dienomis mokyklos mokytojų grupelė dalyvavo ,,Įvairovės ir edukacijos namų“ vykdomo projekto ,,Lytiškumo kuprinė“ mokymuose, kuriuos vedė mokymų vadovė, psichologė Lina Januškevičiūtė ir lytiškumo ugdymo lektorė, advokacijos koordinatorė Rūta Pučaitė. 
     Mokymų tikslas – padėti mokytojams drąsiai ir profesionaliai diskutuoti su mokiniais įvairiomis lytiškumo temomis, kaip pagalbą naudojant kuriamą interaktyvų stalo žaidimą ,,Lytiškumo kuprinė“.
     Mokymų metu lektorės su mokytojais aptarė labiausiai rūpimas temas, diskutavo, mokytojai buvo aktyvinami įvairiais metodais, modeliavo situacijas. Buvo akcentuota, kaip ir kokias temas aptarti su skirtingo amžiaus vaikais. Kad būtų lengviau mokinius sudominti, atvykusi įmonės ,,Tartum be ribų“ vadovė Jurgita Rudėnaitė pristatė ir kartu su mokytojais išbandė kuriamą žaidimą ,,Lytiškumo kuprinė“, skirtą 5-8 klasių mokiniams. Žaidimo spalvingumas, kūrybiškumas skatino mokytojus pabūti mokinių vietoje ir pajusti, kaip jį žaistų vienos ar kitos klasės mokiniai. Klasių vadovai jau galės tai išbandyti su auklėtiniais klasių valandėlių metu.
     Tikimės, kad taip bus stiprinamas jaunimo lytinis raštingumas, kuris užtikrins sveikatos puoselėjimą bei rizikingo lytinio elgesio prevenciją. Sėkmės mokytis žaidžiant.
                  Mokytoja Zita Kučienė