Penktoji stovyklautojų diena

2021-06-23

    Gamtosauginės programos koordinatorė mokytoja Jurgita Dumbrienė priminė, kad mokykla dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programoje. Stovyklautojai padėjo Čiukei ir Tukui rūšiuoti atliekas. Atliko įvairias praktines užduotis. Mokytoja pasakojo apie rūšiavimo punktus. Mokinukai suprato, kad mažais žingsneliais galima išsaugoti gamtą.
      Vėliau,  Radviliškio visuomenės sveikatos biuro  specialistė Ieva Vileikytė, stovyklautojams pristatė šiaurietiško ėjimo lazdas. Rodė kaip jas pasirinkti, laikyti rankose ir taisyklingai  žengti pirmuosius šiaurietiško ėjimo žingsnius. Skatino fizinį aktyvumą, žaidė įvairius žaidimus.
          Po pietų „Boružiukų“ planus pakoregavo kaitra. Turėję pėsčiomis keliauti į Naujasodžio kaimą pas mokytoją Jurgitą Beklešovienę, pasiliko prie mokyklos parke. Tačiau nuobodžiauti tikrai nebuvo kada. Mokytoja pravedė trumpą ekskursiją aplink parką, kur parodė kai kuriuos įsimintinus augalus, supažindino su pušų dauginimusi. Vilkdalgių lapus susiejo su dalgiu. Šiais laikais technologijos sparčiai pažengusios į priekį, todėl ne visi vaikai pažįsta, rodos, kaime įprastą daiktą. Mokytoja pademonstravo, kaip naudojamasi  šiuo įrankiu. Po trumpos ekskursijos stovyklautojai statė palapines. Jose įsikūrus, mokiniai galėjo pasidžiaugti  keletu gyvūnų: triušiuku Maksu, Šiurpių veislės višta, keliais ančiukais bei viščiukais. Vėliau, vieni mokiniai žaidė,,Žuvis ir tinklas“, su kamuoliu, „kas žino daugiau žodžių iš pasirinktos raidės“, kiti pramogavo palapinėse. Žinių apibendrinimui pasitelktos lobio paieškos. Prieš žaidimą „boružiukai“ išsiaiškino pasaulio šalis, mokytoja nubraižė, kur šiaurė ir t. t., kad pagal pateiktas užuominas būtų lengviau rasti lobį. Po ilgų paieškų tikslas pasiektas – lobis rastas, pasidalintas ir skaniai suvalgytas. Beliko paskutinė dalis – apdovanojimai už smagiai praleistą laiką kartu. Mokytoja J. Beklešovienė prisiminimui visiems įteikė pačios išaugintas kambarines gėles – karpažoles. Tegul jos augs ir primins apie šiais metais praleistą laiką Boružiukų stovykloje. 
    Baigėsi dar viena stovyklos diena. Kita laukia nemažiau turininga ir smagi.