Penktokų krikštynos

2019-10-25

Spalio 18 dieną, penktadienį, mokykloje vyko tradicinis renginys – penktokų krikštynos.
Įvairiaspalviais balionais išpuoštame matematikos kabinete penktokus pasitiko šeštokai – renginio organizatoriai. Pirmiausiai buvo stiprinamas penktokėlių imunitetas – jiems teko paragauti „vieno kąsnio“ užtepėlės sumuštinukų, pagardintų česnakėliais. Deja, bet jų skonis ir kvapas patiko ne visiems. Toliau penktokų laukė jiems paruoštos įvairiausios užduotys: jie šoko pagal parinktą muziką, dainavo gamą, skaičiavo, kūrė ketureilius apie savo klasę, pūtė balionus, kol jie sprogo bei šmaikščiai atsakinėjo į klausimus – mįsles. Puikiai penktokams pavyko atskleisti savo meninius gebėjimus: jie nutapė spalvotą savo klasės auklėtojos portretą, o po to pagamino jai skirtą „auksinę“ karalienės karūną.
Penktokus, gerai atlikusius užduotis, šeštokai paženklino raudonais taškeliais ant skruostų bei paskatino saldžiaisiais prizais.
Renginio pabaigoje šeštokai priėmė jiems patikėtą pareigą – penktokų priesaiką. Suklaupę penktokai sąžiningai kartojo priesaikos žodžius. Jie prisiekė būti ištikimais mūsų mokyklos bendruomenės nariais ir buvo apipilti spalvotais konfeti popierėliais. Kiekvienam penktokui įteiktas krikšto pažymėjimas ir maža dovanėlė – asmeninis antspaudas.
Sveikiname penktokus, sėkmingai įveikusius „krikšto“ išbandymus ir tapusius pilnateisiais mokyklos II aukšto mokiniais.

6 klasės auklėtoja N. Simaškienė